DÜZCE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Düzce Acıkası

mahrec-isareti-amblem.jpg
Tescil No : 309
Tescil Tarihi : 28.12.2017
Coğrafi İşaretin Adı : Düzce Acıkası
Coğrafi İşaretin Türü : Mahreç işareti
Coğrafi Sınır : Düzce ili
Ürün / Ürün Grubu : Sos / Yiyecekler için çeşni / lezzet vericiler, soslar ve tuz

Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri; Düzce Acıkası yöre ile özdeşleşen, uzun yıllardır bilinen ve yörenin kültürel birikimi ile günümüze ulaşmış bir meze türüdür. Malzeme seçiminden üretimine ve baharat oranına kadar titiz çalışmalar gerektiren Düzce Acıkası'nın tercih edilmesinde yörenin tatlarını içermesi büyük rol oynamakta olup üretiminde Düzce’de üretilen doğal tereyağı ve fındığın kullanılması Düzce Acıkasının diğerlerinden ayırt edilmesini sağlamaktadır.

Düzce acıkasında salça olarak sadece etli kapya kırmızı biberlerden yapılan salçalar kullanılmaktadır. Düzce Acıkası'nı diğerlerinden ayıran bir diğer özellik de hazır salça kullanılması yerine biberlerin Düzce Acıkası üreticileri tarafından salça haline getirilmesidir. Üretim Metodu ve Ayrıntılar İçin Tıklayın




Kaynak: https://ci.turkpatent.gov.tr/