Müdürlüğümüz koordinasyonunda 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü, saat 11.30’da Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu konferans salonunda “Türk Mutfağı Haftası” çerçevesinde panel gerçekleştirilmiştir.
Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sabahattin PARLAK, panelin açılış konuşmasını yapmıştır.
Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı, Türk mutfağının zenginliğini, ünlü şef, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla uluslararası alanda tanıtmayı amaçlıyor.
Bu zengin mutfak, her biri asırları aşan bilgi birikiminin yansıması olan dillere destan tatlarını sunarken de geleneklerin ve bu alandaki kültürün de gelecek kuşaklara aktarımını sağlıyor. Bu kapsamda, 21-27 Mayıs tarihleri arasında, tüm dünyadaki Türkiye Büyükelçiliklerinde ve ülkemizde kutlanacak olan “Türk Mutfağı Haftası” ile bu kadim mutfağın hikayesi, tüm derinliği ile uluslararası ölçekte tanıtılacak. Bu sayede tarifler eşliğinde Türk mutfağının geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürü daha geniş kitlelerle buluşacak.