DÜZCE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, 25 Mayıs 2023 Perşembe günü Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda “Türk Mutfak Kültüründe Yöresel Mutfak Uygulamaları” üzerine çevrimiçi workshop etkinliği düzenlenmiştir.

  • 1.jpg
  • 10.JPG
  • 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13.jpg
  • 14.jpg
  • 15.jpg
  • 16.jpg
  • 17.jpg
  • 18.JPG
  • 19.jpg
  • 20.jpg
  • 21.JPG
  • 22.JPG
  • 23.JPG
  • 24.jpg
  • 25.JPG
  • 26.JPG
  • 27.JPG
  • 28.JPG
  • 29.JPG
  • 3.JPG
  • 30.jpg
  • 31.JPG
  • 4.JPG
  • 5.JPG
  • 6.JPG
  • 7.JPG
  • 8.JPG
  • 9_1.JPG
  • 9.JPG


1.jpg

21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında 2.’si kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, 25 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 14.00’de Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda “Türk Mutfak Kültüründe Yöresel Mutfak Uygulamaları” üzerine çevrimiçi workshop etkinliği düzenlenmiştir.

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun destekleriyle düzenlenen programa, Sayın Düzce Vali Yardımcısı V. Mustafa CAN, Düzce Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nedim SÖZBİR, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah TAŞKESEN, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer GEDİKLİ, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İlknur AYNAN, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Muammer MESCİ, Personel Daire Başkanı Mehmet KÜTÜK ve Dr. Öğretim Üyesi Arif GÜNGÖR,  Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir GÜNEY, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim CANPOLAT ve Turizm ve Ar-Ge Koordinatörü Ömer ÖZCAN katılım sağlamıştır.

Workshop etkinliğinde, 700 yıllık geçmişe sahip, Osmanlı saray mutfağının sevilen tatlılarından, Coğrafi İşaretli Akçakoca Melengücceği Tatlısı, yöresel tatlarımızdan fındıklı erişte ve Türk mutfağının gözde lezzetlerinden biri olan etli mantı, Düzce’de faaliyet gösteren Düzce Pastacı Cafe-Restoran İşletme Müdürü Şef Beşir ÖZALKAN, Şef Kazım DENİZ ve Şef Ferhat AKBULUT’un uygulamalı sunumlarıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

Türk mutfağının sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürünün geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, dünya beslenme trendlerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürünü daha geniş kitlelerle tanıtılması amacıyla bu yıl 2.’si kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” “Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı” temasıyla İlimizde hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecektir.