Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan Asırlık “Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen “Türk Mutfağı Haftası”,2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla 21-27 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.
Tüm dünyada ve ülkemizde eş zamanlı olarak kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kadim Türk mutfağın hikayesini ve derinliğini, ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtmayı amaçlamaktadır.
Bu bilinçle, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Düzce Belediye Başkanlığının destekleriyle, Türk mutfağının ve Düzce’nin geleneksel lezzetlerini tanıtmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 25 Mayıs 2023 Perşembe günü, saat 17.00’de, Düzce Mutfak Sanatları Merkezinde, Neriman Çilingir Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi ve Düzce Muharrem Sancaklı Huzurevi sakinleri ile bir araya geldik.
Etkinliğe, 28'inci Dönem AK Parti Düzce Millet Vekili Ercan ÖZTÜRK, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İlknur AYNAN, Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Mehmet UÇAR, Neriman Çilingir Huzurevi Rehabilitasyon Merkezi ve Düzce Muharrem Sancaklı Huzurevi yetkilileri ile huzurevi sakinleri katılım sağladı.
Düzce Mutfak Sanatları Merkezinde ağırladığımız misafirlerimize, ana yemek olarak Türk mutfağının olmazsa olmazı güveç, Coğrafi İşaretli Akçakoca Melengücceği Tatlısı, Çerkez tavuğu, karalahana çorbası, karalahana dolması, mısır ekmeği, taze fasulye kavurması, çiğ börek ve reyhan şerbeti ikram edildi. Yemek sonrasında, huzur evi sakinleri tarafından okunan şiir ve mızıka dinletisi buluşmaya renk kattı.
Programda, göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı Düzce Mutfak Sanatları Merkezi Sorumlu Müdürü Ayşe ÇAKIR YAZGEL’e ve çalışanlara teşekkürlerimizi sunarız.