DÜZCE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Düzce Belediye Başkanlığının destekleriyle, 26 Mayıs 2023 Cuma günü, Prusias ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosunda haftanın final etkinliği düzenlendi.

  • 1_1.JPG
  • 1_3.JPG
  • 1.JPG
  • 10.JPG
  • 11.JPG
  • 12.JPG
  • 13.JPG
  • 14.jpg
  • 15.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG
  • 4.JPG
  • 5.JPG
  • 6.JPG
  • 7.JPG
  • 8.JPG
  • 9.jpg


1.JPG

21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında, bu yıl 2.’si kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Düzce Belediye Başkanlığının destekleriyle, 26 Mayıs 2023 Cuma günü, saat 14.00’de, İlimiz Merkez ilçesinde bulunan Prusias ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosunda haftanın final etkinliği düzenlendi.

Programa, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup DEMİRCAN, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim CANPOLAT, Yönetim Kurulu Üyesi Rıza YILDIZ ve Meclis Üyesi Metin ŞİŞMAN, İl Tarım ve Orman Müdür V. Hüseyin DİKMEN,Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi KÖROĞLU, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Yıldız ALTINKOÇ, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü V. Mevlüt Şanlı ŞİMŞEK, Kadastro İl Müdürü Cihat Bilgehan YALÇIN, Düzce Üniversitesi Personel Daire Başkanı Mehmet Kütük, İdare ve Denetim Müdürü Sebahat GÜVEN BATUR, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Merkez Müdürü Doç.Dr. Emre OKAN, Bölüm Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Ahmet BİLİR, Tarih Öncesi Arkeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Hande BULUT, Protohistorya Ana Bilim Dalı Başkanı Dr.Öğretim Üyesi Nurperi AYENGİN, Tarih Öncesi Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Yasemin YILMAZ, Orta Asya Ana Bilim Dalı Arş.Gör.Dr.Safiye AYDIN,Düzce Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Yusuf TAŞHAN, Konuralp Turizm Marka Derneği Başkanı İmran Aktepe, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Turizm ve Ar-Ge Koordinatörü Ömer ÖZCAN, eski Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan,Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcımız Bıçak icracısı Kerim DURKAL, Düzce Tasavvuf Derneği Semazenleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürümüz İlknur AYNAN,  “Türk Mutfağı Haftası” kapanış programında yaptığı konuşmasında; “Türk mutfağının tüm yönleriyle tanıtılması, değerlerinin yaşatılması, bir kültür olarak gelecek nesillere aktarılması ve evrensel değerlere ulaştırılması amacıyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Saygıdeğer Emine ERDOĞAN Hanımefendinin öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığımız koordinasyonunda ilan edilmiş olan 21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” kapanış törenine hoş geldiniz.

“Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, Düzce Valiliği Kadın Emeği Merkezinde gerçekleştirmiş olduğumuz hafta açılışı ile, İlimizin yöresel ürünlerinin ikramı, yerel lezzetlerin doğada hazırlanarak sosyal medyada platformlarında tanıtılması, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu ve yerel işletmelerimizin katkılarıyla gerçekleştirilen “Türk Mutfak Kültüründe Yöresel Mutfak Uygulamaları” üzerine hazırlanan çevrimiçi workshop uygulaması ve bugün “Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı” temasına yakışır şekilde, İlimizin en eski yerleşim yeri olan Prusias ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosunda, Düzce Belediye Başkanlığımızın katkılarıyla, Coğrafi İşaretli Konuralp Pirincinden yapılan Konuralp Pilavı ve lokma ikramı ile bu kadim mutfağın hikayesi tüm güzellikleri ile tanıtılmıştır.

Geçmişi binlerce yıl öncesine uzanan ve ülkemizin birçok kültürüne ev sahipliği yapan şehrimizin gastronomi alanındaki zenginliğini bundan sonra yapılacak çalışmalar ile turizm alanında  daha iyi bir noktaya gelmesi yönünde çalışmalarımız devam edecektir.

Hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde Müdürlüğümüzden desteklerini esirgemeyen başta Düzce Valimiz Sayın Cevdet ATAY’a, Düzce Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr.Nedim SÖZBİR’e, Düzce Belediye Başkanımız Dr.Faruk ÖZLÜ’ye, Düzce ve Akçakoca Ticaret ve Sanayi Başkanlarımıza teşekkür ederiz.” İfadelerinde bulundu.

İl Müdürümüz Sayın AYNAN, açılış konuşmasının ardından “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında emeği geçenlere teşekkür belgelerini takdim etti.