Turizm Haftası Etkinlikleri Kapsamında, “Dünden Bugüne Gastronomi ve Gastronomi Eğitimi” ile “Geleceğin Gastronomi Trendleri ve Uzay Turizmi” Konuşuldu…
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından, 17 Nisan 2024 tarihinde “Dünden Bugüne Gastronomi ve Gastronomi Eğitimi” Konulu Konferans ile 18 Nisan 2024 tarihinde “Geleceğin Gastronomi Trendleri ve Uzay Turizmi” Konulu panel düzenlendi.
Son yılların odak noktası olan gastronomi ve geleceğin turizm trendlerinin konuşulduğu programlara, Düzce Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nedim SÖZBİR, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Esra ALEMDAROĞLU ve Turizm Şubemiz, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Muammer MESCİ, Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Arif GÜNGÖR, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Davetli konuşmacılar; Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK, “Dünden Bugüne Gastronomi ve Gastronomi Eğitimi", Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Alper KURNAZ ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Sayın Dr.Öğr.Üyesi Vahit Oğuz KİPER "Geleceğin Gastronomi Trendleri" ve "Uzay Turizmi" konuları hakkında önemli bilgiler verdi.
Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliklerde, Düzce’nin zengin tarihi, kültürel mirası ve turizm potansiyelleri, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan tanıtım standında katılımcı ve öğrencilerimize tanıtıldı. Standımızda, İlimizin turizm destinasyonları hakkında bilgi verilerek tanıtım broşürleri dağıtıldı.