DÜZCE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Müdürlüğümüzce, 23 Mayıs 2024 Perşembe günü, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Mahpeyker Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerimizle workshop etkinliği düzenlendi.



Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Müdürlüğümüzce, 23 Mayıs 2024 Perşembe günü, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Mahpeyker Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerimizle workshop etkinliği düzenlendi.

Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, İl Müdürümüz Sayın Esra ALEMDAROĞLU’nun da katılımıyla, Mahpeyker Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nun "Ninemin Tarifleri Atölyesi" çalışmalarında, gençler tarafından Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabı tariflerinden “Tepsi Mantısı” ve “İncir Uyutması” hazırlanıp çekimleri gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz programda Türk Mutfağı Haftası, şehrimizin yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri konularında gençlerle sohbet ederek, kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı'nın kültürel mirasımızın önemli bir parçası olduğuna vurgu yaparak, birbirinden lezzetli, sağlıklı, geleneksel ve atıksız reçetelerin öne çıkarılması ve sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çekti.

Etkinlik sonunda, İl Müdürümüz tarafından, Müdürlüğümüz koordinasyonunda hazırlanan “Kültürel Çeşitliliği ile Düzce Lezzetleri Kitabı” günün hatırası olarak takdim edildi.

Destekleri ve misafirperverliklerinden ötürü, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Mahpeyker Sultan Kız Öğrenci Yurdu yönetici ve öğrencilerine teşekkürlerimizi sunarız.




Türk Mutfağı_Workshop.jpg



WhatsApp Image 2024-05-30 at 11.35.08 (2).jpeg