DÜZCE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Düzce’de Türk Mutfağı Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak…

Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında dördüncü kez eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor.



Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda, her yıl 21–27 Mayıs tarihleri arasında “Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı” ana temasıyla ülkemizde ve tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu yıl mutfak kültürümüzün yapıtaşları olan “Türk Mutfağı Klasikleri” konseptiyle kültürlerarası köprü kurmayı hedefliyor.

İlimizde düzenlenecek Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Valiliğimiz himayelerinde, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda; Düzce Belediye Başkanlığının katkılarıyla, Düzce Üniversitesi, kaymakamlıklar, ilçe belediyeleri, kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarımız, kooperatiflerimiz ve sektör temsilcilerimizin iş birliğinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Türk mutfağı konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, markalaşmak ve Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atkısız özelliklerini vurgulamak amacıyla, Türk Mutfağı Haftası kapsamında ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Bu etkinliklerde, Türk mutfağının klasik yemeklerinin yanı sıra, Düzce’nin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri de tanıtılacak.

Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında dördüncü kez Türkiye Cumhuriyeti’nin yurt içi ve dış temsilciliklerinde tanıtacak olan ülkemiz, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri kadim Türk Mutfağının eşsiz reçeteleriyle buluşturmayı amaçlıyor.