21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Akçakoca Beyören Köyünde “Akçakoca Gastronomi Şenliği” Düzenlendi… -
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Akçakoca Beyören Köyünde “Akçakoca Gastronomi Şenliği” Düzenlendi…
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Akçakoca Beyören Köyünde “Akçakoca Gastronomi Şenliği” Düzenlendi…

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Akçakoca Beyören Köyünde “Akçakoca Gastronomi Şenliği” Düzenlendi…
Valiliğimiz himayelerinde, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde, 22 Mayıs 2025 Perşembe günü Akçakoca Beyören köyünde “Akçakoca Gastronomi Şenliği” düzenlendi.
Etkinliğe, Akçakoca Kaymakamı Sayın Deniz PİŞKİN, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Esra ALEMDAROĞLU, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Muammer MESCİ, ilçe protokolü, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı.
Akçakoca Beyören Köyünde düzenlenen etkinlikte, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Gastronomi Topluluğu öğrencilerine Coğrafi İşaretli Mancarlı Pide yapımı Beyören Köyü kadınları tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Gençler tarafından hazırlanan mancarlı pideler katılımcılara ikram edildi.
Türk mutfağının sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürünün geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği ve bin yılları aşan kültürünün daha geniş kitlelerle tanıtılması amacıyla bu yıl dördüncüsü kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” “Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı” ana teması ve “Türk Mutfağı Klasikleri” konseptiyle İlimizde hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecektir.
Destekleri ve misafirperverliklerinden ötürü, Akçakoca Kaymakamlığına, Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Akçakoca Gençlik Merkezine desteklerinde ötürü teşekkür ederiz.