
Türk Mutfağı Haftası, Düzce’de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı… Bu Kapsamda, 27 Mayıs 2025 Salı Günü, “Düzce’den Lezzetler ve Türk Mutfağı Klasikleri” Etkinliği Düzenlendi…
Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda her yıl 21–27 Mayıs tarihleri arasında “Sürdürülebilir, Atıksız Türk Mutfağı” ana temasıyla kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu yıl “Türk Mutfağı Klasikleri” konseptiyle ülkemizde ve tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Düzce’de hafta boyunca düzenlenen etkinlikler kapsamında, 27 Mayıs 2025 Salı günü, Valiliğimiz himayelerinde, Düzce Belediye Başkanlığının katkılarıyla, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve yerel paydaşların iş birliğiyle, Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde “Düzce’den Lezzetler ve Türk Mutfağı Klasikleri” programı gerçekleştirildi.
Programa, Düzce Valimiz Sayın Selçuk ASLAN, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan GENÇ, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe KILIÇ, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan BIYIK, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Esra ALEMDAROĞLU, İlimiz protokolü, kurum amirleri, turizm sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, yerel üreticiler, akademisyenler, basın mensupları, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katılım sağladı.

23 Nisan İlkokulu öğrencilerinin sahnelediği halk oyunları gösterisi ile başlayan program, Master Chef 2022 yarışmacılarından Yağız ÖZÇELİK ile Düzce Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Serdar KILIÇ tarafından Türk mutfağı lezzetlerinden “Mutancana” yemeğinin yapımının uygulamalı olarak sunulduğu yemek atölyesi etkinliği ile devam etti.


Ardından, Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Gölyaka Belediyesi, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Düzce Belediyesi Turizm İşletmeleri A.Ş. (BELTUR), Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAGEM), Düzce Kadın Emeği Merkezi, Düzce Ticaret Borsası, Düzce Roman Kültür Derneği, Düzce Abhaz Kültür Derneği, Düzce Adige Kültür Derneği, Çilimli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Düzce Profesyonel Aşçılar Derneği (DÜPADER), Düzce Fırıncılar Odası, Çiftlik Köy ve yerel üreticiler tarafından hazırlanan; Türk mutfağının klasik yemekleri, ilimizin coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı stantlar gezildi.
Programda, Düzce Mevlana Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uygulama Anaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından yaprak sarma ve kurabiye yapımı gerçekleştirildi.

Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı Kartı sahibi Hüseyin KEMAN ve ekibinin icra ettiği müzik dinletisi eşliğinde ikramların yapıldığı programda, Düzce’nin birçok yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretleri ürünleri ile Türk mutfağının klasik lezzetleri katılımcıların beğenisine sunuldu.

Valiliğimizin proje koordinatörü olduğu Avrupa Birliği Erasmus Programı çerçevesinde “Sosyal İnovasyon İçin Dijital Becerilerle Güçlen” projesi kapsamında, Sırbistan, Slovenya, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya'dan ilimize gelen gençlik çalışanları da Türk Mutfağı Haftası etkinliğine katılım sağladı. Proje ekibine İlimizin yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı yemekleri tanıtılarak ikramlarda bulunuldu.

Program Türk Mutfağı Haftasına özel hazırlanan pasta kesimi ile son buldu. Düzce Valimiz Sayın Selçuk ASLAN Türk Mutfağı Haftasını kutlayarak programa destek veren, katılım sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Binyılları aşan birikimiyle Türk Mutfağı; kültürü, gelenekleri, toplumsal hafızası, hikâyeleri ve derin tecrübesiyle 21–27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrasını dünya ile paylaştı. Bu yıl dördüncü kez kutlanan Türk Mutfağı Haftası sayesinde, Türkiye’nin zengin gastronomi kültürü hem yurt içinde hem de dış temsilcilikler aracılığıyla geniş kitlelerle buluşturuldu.