SIRA
NO | UNSUR GRUP
BAŞLIKLARI | UNSURLAR | İL ENVANTERİ / YEREL UYGULAMALARI | YEREL UYGULAMALARIN DİĞER ADI | İL ENVANTERİ | ULUSAL ENVANTER |
1 | Geleneksel El Sanatı Ustalığı (Geleneksel Zanaatkarlık) | Gümüş İşlemeciliği | Savatlı gümüş İşlemeciliği | | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
2 | Geleneksel El Sanatı Ustalığı (Geleneksel Zanaatkarlık) | Kabartma Sanatı | Gravür Sanatı | | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
3 | Geleneksel El Sanatı Ustalığı (Geleneksel Zanaatkarlık) | Sobacılık | Sobacılık | | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
4 | Geleneksel Çalgı Yapımcılığı ve İcracılığı | Kemençe Yapımcılığı ve İcracılığı | Çerkez Kemençesi Yapımcılığı | Şikepşine (Adige) | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
5 | Geleneksel Türk Misafirperverliği ve Ağırlama Gelenekleri | Ağırlama ve Sofra Adabı Gelenekleri | Aşta ve Aşta Kesme Usulü | Protokol Yemeği | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
6 | İnanç ve İnanışlara Bağlı Gelenek ve Uygulamalar | Yağmur Duası Törenleri | Kaplandede Dağı Yağmur Duası | | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
7 | Halk Anlatıları Geleneği | Efsane Anlatma Geleneği | Efteni Gölü Efsanesi | | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
8 | Geleneksel Halk Dansları | Kafkas Halk Oyunları | Düzce Leperüş Kafkas Oyunu | Apsuva Koşara | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
9 | Türk Mutfak Kültürü/ Geleneksel Yiyecek-İçecek Yapımı ve Toplumsal Uygulamaları | Yöresel Yemeklik Ot- Baharat Toplama ve Kullanım Gelenekleri | Kaldirik otu | Tamarcık Burgi | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
10 | Türk Mutfak Kültürü/ Geleneksel Yiyecek-İçecek Yapımı ve Toplumsal Uygulamaları | Melengüçceği Tatlısı Geleneği | Melengüçceği tatlısı | | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
11 | Türk Mutfak Kültürü/ Geleneksel Yiyecek-İçecek Yapımı ve Toplumsal Uygulamaları | Geleneksel Peynir Yapımı | Abaza Peyniri | Absua Aüff Eyleza (Abhaz) | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
12 | Türk Mutfak Kültürü/ Geleneksel Yiyecek-İçecek Yapımı ve Toplumsal Uygulamaları | Geleneksel Peynir Yapımı | Çerkez Peyniri | Adige Kuaye | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
13 | Türk Mutfak Kültürü/ Geleneksel Yiyecek-İçecek Yapımı ve Toplumsal Uygulamaları | İnce Ekmek Geleneği: Yufka ve Lavaş | Yufka Yapımı | | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
14 | Türk Mutfak Kültürü/ Geleneksel Yiyecek-İçecek Yapımı ve Toplumsal Uygulamaları | Ekmek Kültürü | Mamursa | Abısta | İl Envanteri | Ulusal Envanter |
15 | Türk Mutfak Kültürü/ Geleneksel Yiyecek-İçecek Yapımı ve Toplumsal Uygulamaları | Yöresel Yemeklik Ot- Baharat Toplama ve Kullanım Gelenekleri | Isırgan Otu Yemeği | | İl Envanteri | Ulusal Envanter |