Konuralp Antik Kenti’nde bulunan birçok heykel çok önceden il dışına götürülmüş ve gittiği müzelerde sergilenmektedir. Bunlardan en önemlisi mülajı arkeoloji salonunda sergilenen aslı İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde bulunan Tykhe heykelidir. Orijinali MÖ IV. yüzyıla ait olan bir eserin Roma Dönemi’nde MS II. yüzyılda yapılmış bir kopyasıdır. Zengin bir süslemeye sahip kader, şans ve başarı tanrıçası Tykhe’nin başının üzerinde zeytin yapraklarıyla süslü şehir surunu temsil eden bir taç vardır. Sol kolunda çeşitli meyvelerle dolu bir bereket boynuzu ile zenginliğin simgesi olan Plutos isminde bir çocuk taşımaktadır. Tykhe Okeanos’un kızlarından biridir. Kader, şans, başarı tanrıçasıdır. Her kentin bir Tykhe’si vardır. Tykhe’ler kentlerin koruyucu tanrıçaları olup, başlarında şehir suru şeklinde bir taçla gösterilirler.
Tyche Heykeli
Orpheus konulu mozaik, Roma Dönemi bir taşınmaza ait zemin döşemesidir. Yaklaşık 45 metrekare olan mozaiğin tamamının konservasyonu yapılmış ve sergilenmektedir. Mozaiğin merkezinde Orpheus lirini çalar şeklinde, çevresinde ise mevsimler betimlenmiştir. Orpheus çaldığı müzikle ağaçları, kayaları harekete geçirdiği ve canavarları yatıştırdığına inanılan bir mitolojik kahramandır. Mozaiğin çevresinde aslan, kaplan, tavus kuşu gibi hayvan figürleri ve dört köşesinde, dört mevsim tasvirli kadın başı figürleri yer almaktadır.
Orpheus Mozaiği
Bir yüzü sağa, bir yüzü sola bakan iki yüzlü Roma tanrısı diğer taş eserler gibi bu salonda sergilenmektedir. Bu Tanrının resmine Roma paralarında rastlanır. Janus’a ait olan yüzlerden biri kentten içeri girenlere, diğeri ise kentten çıkanlara bakar. Böylece kentin güvenlik içinde yaşamını sürdürdüğüne inanılırdı.
İki Yüzlü Roma Tanrısı Janus