DÜZCE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Düzce Üniversitesi’nin ev Sahipliğinde Bu yıl ilki düzenlenen “I.Uluslararası Apiterapi Kongresi”nde katılımcılara İlimizin turizm değerleri tanıtıldı…

  • Apiterapi Kongresi_1.jpg
  • Apiterapi Kongresi_2.jpg
  • Apiterapi Kongresi_3.jpg
  • Apiterapi Kongresi_4.jpg
  • Apiterapi Kongresi_5.jpg
  • Apiterapi Kongresi_6.jpg
  • Apiterapi Kongresi_7.jpg
  • Apiterapi Kongresi_8.jpg


Düzce Üniversitesi’nin ev Sahipliğinde Bu yıl ilki düzenlenen “I.Uluslararası Apiterapi Kongresi”nde katılımcılara İlimizin turizm değerleri tanıtıldı…

Apiterapi Kongresi_1.jpg

Müdürlüğümüz koordinasyonunda, İlimizin tarihi kültürel ve turizm değerlerinin sürdürülebilir çalışmalarla korunması, desteklenmesi, tanıtılması ve toplumsal bilincin oluşmasına katkı sağlanması misyonuyla, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Apiterapi Kongresi”nde katılımcılara Düzce’nin turizm değerlerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 1. Uluslararası Apiterapi Kongresi’nin açılış programına; Düzce Valisi Sayın Selçuk Aslan, Düzce Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Nedim Sözbir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce, Düzce Vali Yardımcısı Sayın Yakup Tatoğlu, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın İlknur AYNAN, protokol üyeleri, arıcılık birlik başkanları, yurt içi ve yurt dışından akademisyenler, araştırmacılar, arı üreticileri, basın mensupları ve öğrenciler katılım sağladı.

2 Ekim 2023 tarihinde açılışı gerçekleştirilen 1. Uluslararası Apiterapi Kongresi ile; Apiterapi için kullanılan arı ürünlerinin kullanımı ve uygulamalarını bilimsel bir çatı altında otorite olan bilim insanlarıyla tartışmak ve ortak kararlar alarak, arı ürünleri ve apiterapi alanındaki standartların ulusal ve uluslararası işbirlikleri ile geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

12 farklı ülkeden ve ülkemizin önde gelen üniversitelerinden alanında uzman bilim insanlarının katıldığı 1. Uluslararası Apiterapi Kongresinde alanında uzman yerli ve yabancı akademisyenler, araştırmacılar, sektör temsilcileri ve davetli konuşmacılar; Bal Arısı Biyolojik Çeşitliliği, Arıcılık ve Uygulamaları, Arı Ürünleri ve Üretim Teknolojileri, Arı Biyolojisi, Arı Hastalık ve Zararlıları, Polinasyon ve Diğer Polinatörler” gibi birçok konu başlığındaki sunumlarını katılımcılarla paylaşıldı.