Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda, “21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası” dış temsilciliklerimiz ve yurt içinde “Sürdürülebilir Türk Mutfağı; Sağlıklı, Geleneksel, Atıksız” temasıyla çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kutlamaları, Valiliğimiz himayelerinde, Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Düzce Belediye Başkanlığı katkılarıyla, Düzce Üniversitesi, ilçe belediyeleri, kamu kurum kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarımız, kooperatiflerimiz ve sektör temsilcilerimizin iş birliğinde, 21 Mayıs 2024 Salı günü, saat 12.30’da, Valiliğimiz Kampüsünde gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile başlayıp, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.
Valiliğimiz kampüsünde düzenlenecek olan açılış programında, Türk mutfağı, ilimizin Coğrafi İşaretli Ürünleri ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı stant alanları yer alacak. Somut Olmayan Kültürel Miras Sanatçılarımızın icra edeceği müzik dinletisi eşliğinde ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunulacak.
Binyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikaye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk Mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşıyor. Zengin gastronomi kültürünü Türk Mutfağı Haftası kapsamında üçüncü kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtacak olan Türkiye, bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde geniş kitleleri, kadim Türk Mutfağının eşsiz reçeteleriyle tanıştırmayı amaçlıyor.
Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilecek olan etkinliklerle, sürdürülebilir Türk mutfağının birbirinden lezzetli, sağlıklı, geleneksel ve atıksız reçeteleri öne çıkarılırken şehirlerin coğrafi işaretli ürünleriyle hazırlanan özgün lezzetler tanıtılacak.